Tentoonstellingen bij Galerie Jacoba Wijk
2013 2013 2014 2016

Beeldhouwer Joost van den Toorn stelt in zijn werk grote thema’s als geweld, seks en religie aan de orde. Hij laat zich inspireren door etnografica en outsiderkunst, waarvan hij zelf een uitgebreide collectie bezit. Zijn kunstwerken hebben vaak een cartoonesk uiterlijk, waarbij oude symbolen worden gecombineerd met populaire beeldtaal. Momenteel is zijn keramiek te zien in het Prinsessehof in Leeuwarden en worden zijn sculpturen tentoongesteld in het Groninger Museum, een dubbel tentoonstelling onder de titel 'Something to believe in'.
Zijn keramiek is gecombineerd met werken uit de collectie van het museum, te zien inhet Keramiek Museum de Princessehof in Leeuwarden en vroeg en recent werk in papier-maché, zilver en brons in het Groninger Museum (ingericht door Mark Wilson)
Beide tentoonstellingen duren t/m 8 Januari 2017.
Pas verschenen; biografie van Joost van den Toorn 'Het moet gewoon kloppen', door Anton Anthonissen en Evert van Straaten.

Parallel bij Galerie Wijk in Wehe-den Hoorn 10 bronzen beelden van Joost van den Toorn tezamen met tekeningen van Tiddo Nieboer. T/m november.

Pieter van der Wielen (VPRO-radio) sprak met Joost van den Toorn; vpro-radio-nooit meer slapen-interview Joost van der Toorn

Website: www.joostvandentoorn.nl